Bezē sirsniņas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Bezē
3 olu baltumi (100 ml)
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 pilieni etiķa 

Pildījumam
200 g svaigu vai saldētu ogu
100 g putukrējuma
100 g vājpiena biezpiena
1 ēd. kar. Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Augļi vai ogas

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 100 °C. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē aptuveni 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkais ar miltiem. Saputo olu baltumus, etiķi un pusi no cukura baltā un mīkstā masā. Uzmanīgi iemaisa to atlikušajā cukurā. Ieklāj un izlīdzina maisījumu ieziestajos un ar miltiem apkaisītajos laukumos. (Atlikušo maisījumu var izmantot vienkāršu bezē cepumu pagatavošanai.) Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist. Saputo putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru cietā masā. Iemaisa ogas un vājpiena biezpienu putukrējumā. Liek pildījumu starp bezē tieši pirms pasniegšanas (ja vēlas sagatavot cepumus jau iepriekš, var apsmidzināt bezē ar kausētu šokolādi tā, lai tā nesajaucas ar pildījumu; izvēloties balto šokolādi, tas nebūs pamanāms). Garnē cepumus ar augļiem vai ogām un apkaisa tās ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.