Sastāvdaļas
Rabarberu un zemeņu krēmam
100 g zemeņu
100 g rabarberu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
Ruletei
4 olu baltumi
85 g Dansukker baltā smalkā cukura
75 g mandeļu miltu
55 g kokosriekstu skaidiņu
24 g kartupeļu cietes
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
50 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Rabarberus un zemenes noskalo, notīra un sasmalcina. Katliņā kopā ar Ievārījuma cukuru apvāra 3-4 minūtes. Atdzesē.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot balto smalko cukuru. Mandeļu miltus, kokosriekstu skaidiņas, kartupeļu cieti un muscovado cukuru samaisa un uzmanīgi iecilā olu baltumos.
Gatavo masu caur dekorēšanas tūtiņu izspiež uz cepampapīra loksnes cieši pieguļošās strīpiņās. Cep krāsns vidējā daļā 20 minūtes.
Saputo saldo krējumu.
Ruletes biskvītu izņem no krāsns un ļauj atdzist. Uzmanīgi noņem cepampapīru un pārklāj biskvītu ar zemeņu-rabarberu krēmu, pēc tam – ar putukrējumu. Ruleti uzmanīgi sarullē un noliek vēsumā savilkties.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei kā dekoru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.