Sastāvdaļas
Rabarberu un zemeņu krēmam
100 g zemeņu
100 g rabarberu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
Ruletei
4 olu baltumi
85 g Dansukker baltā smalkā cukura
75 g mandeļu miltu
55 g kokosriekstu skaidiņu
24 g kartupeļu cietes
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
50 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Rabarberus un zemenes noskalo, notīra un sasmalcina. Katliņā kopā ar Ievārījuma cukuru apvāra 3-4 minūtes. Atdzesē.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot balto smalko cukuru. Mandeļu miltus, kokosriekstu skaidiņas, kartupeļu cieti un muscovado cukuru samaisa un uzmanīgi iecilā olu baltumos.
Gatavo masu caur dekorēšanas tūtiņu izspiež uz cepampapīra loksnes cieši pieguļošās strīpiņās. Cep krāsns vidējā daļā 20 minūtes.
Saputo saldo krējumu.
Ruletes biskvītu izņem no krāsns un ļauj atdzist. Uzmanīgi noņem cepampapīru un pārklāj biskvītu ar zemeņu-rabarberu krēmu, pēc tam – ar putukrējumu. Ruleti uzmanīgi sarullē un noliek vēsumā savilkties.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei kā dekoru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.