Aveņu ievārījums
Ruletei
Dekorēšanai
Iepriekšējā dienā pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes noskalo un uzvāra kopā ar ievārījuma cukuru (3-4 minūtes). Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Olbaltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.
Mikserī sasmalcina lazdu riekstus un samaisa ar miltiem un kakao. Maisījumu uzmanīgi iecilā olu masā.
Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “nūjiņas” cieši vienu pie otras. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Gatavu bezē izgāž uz cepampapīra loksnes un atdzesē. Uzmanīgi noņem papīru, uz kura bezē cepies. Pārklāj ar aveņu ievārījumu. Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras “galotnītes” un pārklāj ievārījumam. Persikus noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sasmalcina un pārkaisa putukrējumam. Izmantojot cepampapīra pamatnes palīdzību, ruleti sarullē un novieto vēsumā savilkties.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei. Dekorē ar svaigām avenēm.
Šo recepti sastādīja