Bezē rulete ar avenēm un persikiem

8 porcijas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījums
200 g aveņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Ruletei
5 olas baltumi
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g lazdu riekstu
60 g kviešu miltu
12 g kakao pulvera

Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
2 persiki
50 g tumšās šokolādes
Svaigas avenes

Instrukcijas

Iepriekšējā dienā pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes noskalo un uzvāra kopā ar ievārījuma cukuru (3-4 minūtes). Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Olbaltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.

Mikserī sasmalcina lazdu riekstus un samaisa ar miltiem un kakao. Maisījumu uzmanīgi iecilā olu masā.

Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “nūjiņas” cieši vienu pie otras. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Gatavu bezē izgāž uz cepampapīra loksnes un atdzesē. Uzmanīgi noņem papīru, uz kura bezē cepies. Pārklāj ar aveņu ievārījumu. Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras “galotnītes” un pārklāj ievārījumam. Persikus noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sasmalcina un pārkaisa putukrējumam. Izmantojot cepampapīra pamatnes palīdzību, ruleti sarullē un novieto vēsumā savilkties.

Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei. Dekorē ar svaigām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Mazās pankūciņas

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.