Bezē rulete ar avenēm un persikiem

8 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījums
200 g aveņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Ruletei
5 olas baltumi
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g lazdu riekstu
60 g kviešu miltu
12 g kakao pulvera

Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
2 persiki
50 g tumšās šokolādes
Svaigas avenes

Instrukcijas

Iepriekšējā dienā pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes noskalo un uzvāra kopā ar ievārījuma cukuru (3-4 minūtes). Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Olbaltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.

Mikserī sasmalcina lazdu riekstus un samaisa ar miltiem un kakao. Maisījumu uzmanīgi iecilā olu masā.

Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “nūjiņas” cieši vienu pie otras. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Gatavu bezē izgāž uz cepampapīra loksnes un atdzesē. Uzmanīgi noņem papīru, uz kura bezē cepies. Pārklāj ar aveņu ievārījumu. Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras “galotnītes” un pārklāj ievārījumam. Persikus noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sasmalcina un pārkaisa putukrējumam. Izmantojot cepampapīra pamatnes palīdzību, ruleti sarullē un novieto vēsumā savilkties.

Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruletei. Dekorē ar svaigām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.