Sastāvdaļas
Kūkai
2 olas
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. verdoša ūdens
Panakotai
500 g saldā krējuma
100 g smalki sakapāta svaiga bazilika
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"
Garnējumam
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
svaigas avenes
Dansukker pūdercukurs
Cepamais papīrs, cukurs pārkaisīšanai
Instrukcijas
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, iesmērē ar taukvielām. Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Sajauc kviešu miltus un kakao ar cepamo pulveri un kopā ar ūdeni iemaisa maisījumu saputotajā masā. Ielej mīklu cepešpannā un cep cepeškrāsns vidū 250°C aptuveni 5 minūtes. Izgāž sacepumu uz iepriekš sacukurota cepamā papīra. Ļauj atdzist. Izmantojot glāzes, kuras vēlāk tiks izmantotas deserta pasniegšanai, izgriež no kūkas apļus.
Pagatavo krēmu: katliņā samaisa krējumu, baziliku un želejas cukuru, uzvāra un vāra 30 sekundes. Salej sešās glāzēs. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Pirms pasniegšanas krēmu uzliek uz kūkas apļiem. Pārlej ar sīrupu. Garnē ar svaigām avenēm. Avenes apkaisa ar mazliet pūdercukura.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.