Aveņu tumšā dubļu kūka

Aptuveni 35 gab.
Aveņu tumšā dubļu kūka
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

250 g sviesta vai margarīna
300 g tumšās šokolādes
5 olas
200 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g kakao pulvera
125 ml piena
100 g miltu
10 g cepamā pulvera
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g aveņu

Virskārtai
200 g sviesta vai margarīna
300 g šokolādes (der jebkāda)
175 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu

Taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā ir izkususi. Olas saputo ar Muscovado cukuru. Pievieno izkusušo šokolādes masu. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno maisījumam. Mīklu lej lēzenā, ar cepamo papīru izklātā cepamformā aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārber pāri avenes. Cep krāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Pagatavo virskārtu: taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā izkūst. Iemaisa pūdercukuru. Pagatavoto virskārtu pārsmērē pāri kūkai.

Pēc vēlēšanās var pievienot vēl putukrējumu un avenes.

Tumšo šokolādi var aizvietot ar piena šokolādi vai balto šokolādi. Šādā variantā Muscovado vietā izmanto balto smalko cukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker