Sastāvdaļas
250 g sviesta vai margarīna
300 g tumšās šokolādes
5 olas
200 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g kakao pulvera
125 ml piena
100 g miltu
10 g cepamā pulvera
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g aveņu
Virskārtai
200 g sviesta vai margarīna
300 g šokolādes (der jebkāda)
175 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā ir izkususi. Olas saputo ar Muscovado cukuru. Pievieno izkusušo šokolādes masu. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno maisījumam. Mīklu lej lēzenā, ar cepamo papīru izklātā cepamformā aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārber pāri avenes. Cep krāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Pagatavo virskārtu: taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā izkūst. Iemaisa pūdercukuru. Pagatavoto virskārtu pārsmērē pāri kūkai.
Pēc vēlēšanās var pievienot vēl putukrējumu un avenes.
Tumšo šokolādi var aizvietot ar piena šokolādi vai balto šokolādi. Šādā variantā Muscovado vietā izmanto balto smalko cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.