Aveņu tumšā dubļu kūka

Aptuveni 35 gab.

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g sviesta vai margarīna
300 g tumšās šokolādes
5 olas
200 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g kakao pulvera
125 ml piena
100 g miltu
10 g cepamā pulvera
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g aveņu

Virskārtai
200 g sviesta vai margarīna
300 g šokolādes (der jebkāda)
175 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu

Instrukcijas

Taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā ir izkususi. Olas saputo ar Muscovado cukuru. Pievieno izkusušo šokolādes masu. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno maisījumam. Mīklu lej lēzenā, ar cepamo papīru izklātā cepamformā aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārber pāri avenes. Cep krāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Pagatavo virskārtu: taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā izkūst. Iemaisa pūdercukuru. Pagatavoto virskārtu pārsmērē pāri kūkai.

Pēc vēlēšanās var pievienot vēl putukrējumu un avenes.

Tumšo šokolādi var aizvietot ar piena šokolādi vai balto šokolādi. Šādā variantā Muscovado vietā izmanto balto smalko cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.