Sastāvdaļas
250 g sviesta vai margarīna
300 g tumšās šokolādes
5 olas
200 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g kakao pulvera
125 ml piena
100 g miltu
10 g cepamā pulvera
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g aveņu
Virskārtai
200 g sviesta vai margarīna
300 g šokolādes (der jebkāda)
175 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā ir izkususi. Olas saputo ar Muscovado cukuru. Pievieno izkusušo šokolādes masu. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno maisījumam. Mīklu lej lēzenā, ar cepamo papīru izklātā cepamformā aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārber pāri avenes. Cep krāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Pagatavo virskārtu: taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā izkūst. Iemaisa pūdercukuru. Pagatavoto virskārtu pārsmērē pāri kūkai.
Pēc vēlēšanās var pievienot vēl putukrējumu un avenes.
Tumšo šokolādi var aizvietot ar piena šokolādi vai balto šokolādi. Šādā variantā Muscovado vietā izmanto balto smalko cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.