Aveņu sorbets ar drumstalām
Kas var būt labāks par sorbetu karstā vasaras dienā?! Pagatavo svaigu aveņu sorbetu un cepumu drumstalām – tas ir tik garšīgi! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir glikozes vai arī dzidrajam sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.
Sastāvdaļas
Cepumu drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas
Aveņu sorbets
400 g aveņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Cepumu drumstalas
Visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vai rokām sastrādā drumstalās un izkaisa uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Sorbets
Avenes uzvāra kopā ar sīrupu un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Strauji sakarstot, olas sarecēs omletē. Noslēgumā pievieno arī aveņu biezeni. Maisījumu vēlreiz izlaiž caur sietu un atdzesē.
Saldēšanu veic, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī, novietojot saldētavā uz vismaz 5 stundām un ik pa laikam apmaisot. Kad sorbets ir gandrīz sastindzis, iemaisa cepumu drumstalas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.