Aveņu sorbets ar drumstalām

6 porcijas 1 stunda + 5 stundas saldētavā
Kas var būt labāks par sorbetu karstā vasaras dienā?! Pagatavo svaigu aveņu sorbetu un cepumu drumstalām – tas ir tik garšīgi! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir glikozes vai arī dzidrajam sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.
Aveņu sorbets ar drumstalām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Cepumu drumstalas

    • 50 g sviesta istabas temperatūrā
    • 25 g Dansukker Farīna cukura
    • 20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 45 g kviešu miltu
    • 40 g auzu pārslu
    • Sāls pārslas

    Aveņu sorbets

    • 400 g aveņu (200 g biezeņa)
    • 70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 4 olas dzeltenumi
    • 50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 200 ml piena
    • 150 ml saldā krējuma
    • 140 g glikozes sīrupa

    Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

    Visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vai rokām sastrādā drumstalās un izkaisa uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

    Pagatavo sorbetu. Avenes uzvāra kopā ar sīrupu un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.

    Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un glikozes sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Noslēgumā pievieno arī aveņu biezeni. Maisījumu vēlreiz izlaiž caur sietu un atdzesē.

    Saldēšanu veic, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī, novietojot saldētavā uz vismaz 5 stundām un ik pa laikam apmaisot. Kad sorbets ir gandrīz sastindzis, iemaisa cepumu drumstalas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker