Aveņu sorbets ar drumstalām

Kas var būt labāks par sorbetu karstā vasaras dienā?! Pagatavo svaigu aveņu sorbetu un cepumu drumstalām – tas ir tik garšīgi! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir glikozes vai arī dzidrajam sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.

6 porcijas

PT55M

1 stunda + 5 stundas saldētavā

Atzīme (48 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepumu drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas

Aveņu sorbets
400 g aveņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Cepumu drumstalas

Visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vai rokām sastrādā drumstalās un izkaisa uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Sorbets

Avenes uzvāra kopā ar sīrupu un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.

Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Strauji sakarstot, olas sarecēs omletē. Noslēgumā pievieno arī aveņu biezeni. Maisījumu vēlreiz izlaiž caur sietu un atdzesē.

Saldēšanu veic, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī, novietojot saldētavā uz vismaz 5 stundām un ik pa laikam apmaisot. Kad sorbets ir gandrīz sastindzis, iemaisa cepumu drumstalas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.