Aveņu sorbets ar drumstalām
Kas var būt labāks par sorbetu karstā vasaras dienā?! Pagatavo svaigu aveņu sorbetu un cepumu drumstalām – tas ir tik garšīgi! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir glikozes vai arī dzidrajam sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.
Sastāvdaļas
Cepumu drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas
Aveņu sorbets
400 g aveņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Cepumu drumstalas
Visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vai rokām sastrādā drumstalās un izkaisa uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Sorbets
Avenes uzvāra kopā ar sīrupu un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Strauji sakarstot, olas sarecēs omletē. Noslēgumā pievieno arī aveņu biezeni. Maisījumu vēlreiz izlaiž caur sietu un atdzesē.
Saldēšanu veic, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī, novietojot saldētavā uz vismaz 5 stundām un ik pa laikam apmaisot. Kad sorbets ir gandrīz sastindzis, iemaisa cepumu drumstalas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.