Aveņu sorbets ar drumstalām
Kas var būt labāks par sorbetu karstā vasaras dienā?! Pagatavo svaigu aveņu sorbetu un cepumu drumstalām – tas ir tik garšīgi! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir glikozes vai arī dzidrajam sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.
Sastāvdaļas
Cepumu drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas
Aveņu sorbets
400 g aveņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Cepumu drumstalas
Visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vai rokām sastrādā drumstalās un izkaisa uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Sorbets
Avenes uzvāra kopā ar sīrupu un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Strauji sakarstot, olas sarecēs omletē. Noslēgumā pievieno arī aveņu biezeni. Maisījumu vēlreiz izlaiž caur sietu un atdzesē.
Saldēšanu veic, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī, novietojot saldētavā uz vismaz 5 stundām un ik pa laikam apmaisot. Kad sorbets ir gandrīz sastindzis, iemaisa cepumu drumstalas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.