Aveņu sirsniņas

25-30 gab.

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldajai mīklai
175 g auksta sviesta
300 g kviešu miltu
120 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
1-2 tējkar. ūdens

Sviesta krēmam
75 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Aveņu želeja
100 g saldētu aveņu
100 g Dansukker želejas cukura Multi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu un miltus virtuves kombainā sastrādā, līdz masa sāk veidot kunkuļus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, olas dzeltenumus un ūdeni. Mīklu uz 30 minūtēm noliek vēsumā “atpūsties”.

Tikmēr pagatavo sviesta krēmu un aveņu želeju. Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Avenes notīra un uzkarsē kopā ar želejas cukuru līdz vārīšanās temperatūrai. Pārlej citā traukā un atstāj atdzist.

Mīklu izveltnē 4 mm biezā loksnē. Ar formītēm izspiež sirsniņas un pārliek uz cepampapīra. Pusei sirsniņu viducī izspiež caurumiņu mazākas sirsniņas vai aplīša formā.

Cepumiņus cep cepeškrāsnī apmēram 8-10 minūtes. Uzmanīgi seko, lai nepārceptos. Atdzesē.

Kad cepumi pilnīgi atdzisuši, pildītajiem cepumiņiem pārklāj plānu sviesta krēma kārtiņu. Vidū liek aveņu želeju. Pāri pārliek cauro cepumiņu. Uzglabā slēgtā traukā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.