Sastāvdaļas
Cepumiem
550 ml auzu pārslu
350 ml miltu
4 ēdamkar. kakao
225 g mīksta sviesta
400 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 lielas olas
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 g tumšās šokolādes
1 tējkar. cepamā pulvera
1,25 tējkar. sāls (pārslveida)
Zemesriekstu sviesta krēmam
2 ēdamkar. mīksta sviesta
200 ml Dansukker pūdercukura
100 ml dabīga krēmveida zemesriekstu sviesta
3 ēdamkar. piena
0,5 tējkar. sāls (pārslveida)
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Miltus un kakao ieber bļodā un samaisa. Atsevišķi sakuļ sviestu ar Muscovado cukuru. Pievieno olas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu kārtīgi sakuļ. Iemaisa auzu pārslas, miltus ar kakao un sadrupinātu šokolādi. No cepumu masas veido bumbiņas 2-3 cm diametrā un kārto uz ar cepampapīru apklātas cepešpannas. Katru bumbiņu mazliet piespiež ar pirkstu vai delnas pamatni. Cep aptuveni 10-12 minūtes un tad ļauj pilnībā atdzist.
Gatavo pildījumu. Mīkstu, istabas temperatūras sviestu, pūdercukuru, pienu un sāli sakuļ gaisīgā, krēmīgā masā.
Apmēram vienu tējkaroti pildījuma liek uz cepuma apakšas, mazliet izlīdzina un uzspiež otru cepumu virsū. Pildījumu jāspiež ļoti uzmanīgi, lai tas neiztecētu pāri cepumu malām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.