Sastāvdaļas
Cepumiem
550 ml auzu pārslu
350 ml miltu
4 ēdamkar. kakao
225 g mīksta sviesta
400 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 lielas olas
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 g tumšās šokolādes
1 tējkar. cepamā pulvera
1,25 tējkar. sāls (pārslveida)
Zemesriekstu sviesta krēmam
2 ēdamkar. mīksta sviesta
200 ml Dansukker pūdercukura
100 ml dabīga krēmveida zemesriekstu sviesta
3 ēdamkar. piena
0,5 tējkar. sāls (pārslveida)
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Miltus un kakao ieber bļodā un samaisa. Atsevišķi sakuļ sviestu ar Muscovado cukuru. Pievieno olas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu kārtīgi sakuļ. Iemaisa auzu pārslas, miltus ar kakao un sadrupinātu šokolādi. No cepumu masas veido bumbiņas 2-3 cm diametrā un kārto uz ar cepampapīru apklātas cepešpannas. Katru bumbiņu mazliet piespiež ar pirkstu vai delnas pamatni. Cep aptuveni 10-12 minūtes un tad ļauj pilnībā atdzist.
Gatavo pildījumu. Mīkstu, istabas temperatūras sviestu, pūdercukuru, pienu un sāli sakuļ gaisīgā, krēmīgā masā.
Apmēram vienu tējkaroti pildījuma liek uz cepuma apakšas, mazliet izlīdzina un uzspiež otru cepumu virsū. Pildījumu jāspiež ļoti uzmanīgi, lai tas neiztecētu pāri cepumu malām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.