Sastāvdaļas
100 ml auzu kliju
1 litrs ūdens
50 g rauga
100 ml šķidrā margarīna
2 tējk. sāls
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. kumīna (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml cieto kviešu graudu miltu
Instrukcijas
Auzu pārslas un klijas ieber bļodā. Ūdeni uzvāra un ielej bļodā. Atstāj, līdz maisījums ir atdzisis līdz 37°C. Tad tajā iedrupina raugu un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno kumīnu, sāli, sīrupu un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē taisnstūra formas gabalā, tad taisnstūri sarullē, izveidojot kukulīti. Liek kukulīšus uz lielas cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Apslaka kukulīšus ar eļļu vai saliek starp tiem pergamenta strēmeles, lai pasargātu no salipšanas kopā. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka kukulīšus ar nedaudz ūdens un viegli apkaisa ar auzu klijām. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 35 minūtes. Izņem ārā, liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.