Sastāvdaļas
100 ml auzu kliju
1 litrs ūdens
50 g rauga
100 ml šķidrā margarīna
2 tējk. sāls
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. kumīna (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml cieto kviešu graudu miltu
Instrukcijas
Auzu pārslas un klijas ieber bļodā. Ūdeni uzvāra un ielej bļodā. Atstāj, līdz maisījums ir atdzisis līdz 37°C. Tad tajā iedrupina raugu un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno kumīnu, sāli, sīrupu un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē taisnstūra formas gabalā, tad taisnstūri sarullē, izveidojot kukulīti. Liek kukulīšus uz lielas cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Apslaka kukulīšus ar eļļu vai saliek starp tiem pergamenta strēmeles, lai pasargātu no salipšanas kopā. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka kukulīšus ar nedaudz ūdens un viegli apkaisa ar auzu klijām. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 35 minūtes. Izņem ārā, liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.