Auzu maizes kukulīši cepešpannā

4 gab.

Atzīme (31 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 ml auzu pārslu
100 ml auzu kliju
1 litrs ūdens
50 g rauga
100 ml šķidrā margarīna
2 tējk. sāls
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. kumīna (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml cieto kviešu graudu miltu

Instrukcijas

Auzu pārslas un klijas ieber bļodā. Ūdeni uzvāra un ielej bļodā. Atstāj, līdz maisījums ir atdzisis līdz 37°C. Tad tajā iedrupina raugu un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno kumīnu, sāli, sīrupu un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē taisnstūra formas gabalā, tad taisnstūri sarullē, izveidojot kukulīti. Liek kukulīšus uz lielas cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Apslaka kukulīšus ar eļļu vai saliek starp tiem pergamenta strēmeles, lai pasargātu no salipšanas kopā. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka kukulīšus ar nedaudz ūdens un viegli apkaisa ar auzu klijām. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 35 minūtes. Izņem ārā, liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.