Auzu maizes kukulīši cepešpannā

4 gab.

Atzīme (31 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 ml auzu pārslu
100 ml auzu kliju
1 litrs ūdens
50 g rauga
100 ml šķidrā margarīna
2 tējk. sāls
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. kumīna (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml cieto kviešu graudu miltu

Instrukcijas

Auzu pārslas un klijas ieber bļodā. Ūdeni uzvāra un ielej bļodā. Atstāj, līdz maisījums ir atdzisis līdz 37°C. Tad tajā iedrupina raugu un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno kumīnu, sāli, sīrupu un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē taisnstūra formas gabalā, tad taisnstūri sarullē, izveidojot kukulīti. Liek kukulīšus uz lielas cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Apslaka kukulīšus ar eļļu vai saliek starp tiem pergamenta strēmeles, lai pasargātu no salipšanas kopā. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka kukulīšus ar nedaudz ūdens un viegli apkaisa ar auzu klijām. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 35 minūtes. Izņem ārā, liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.