Aukstā laša torte

Apm. 8 porcijas

Atzīme (14 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g rīvētas rupjmaizes
50 ml rīvēta nobrieduša siera
75 g kausēta sviesta vai margarīna

Pildījumam
4 plāksnes želatīna
300 ml skāba krējuma, pēc vēlēšanās trekna vai liesāka
200 g biezpiena vai svaiga siera
15 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 g Dižonas sinepju
1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
20 g smalki sagrieztu diļļu
200 g gabaliņos sagriezta karsti kūpināta laša
Sāls, pipari

Dekorēšanai
Citrons
Dilles
Garneles
Svaigi kūpināts lasis

Instrukcijas

Sajauc kopā rīvēto rupjmaizi, sieru un sviestu vai margarīnu un ieberž to tortes formā (ar noņemamiem sāniem) – apakšā un sānos.

Želatīna loksnes uz 5 minūtēm ieliek lielā ūdens daudzumā. Sajauc kopā visas pārējās sastāvdaļas. Izkausē želatīnu mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz plīts. Iemaisa divas ēdamkarotes ar pildījumu izkusētajā želatīnā, tad maisījumu pievieno pārējam pildījumam un kārtīgi samaisa. Ielej to tortes formā un liek ledusskapī uz 4-5 stundām. Dekorē ar citronu, dillēm, garnelēm un lasi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.