Aukstā laša torte

Apm. 8 porcijas

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g rīvētas rupjmaizes
50 ml rīvēta nobrieduša siera
75 g kausēta sviesta vai margarīna

Pildījumam
4 plāksnes želatīna
300 ml skāba krējuma, pēc vēlēšanās trekna vai liesāka
200 g biezpiena vai svaiga siera
15 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 g Dižonas sinepju
1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
20 g smalki sagrieztu diļļu
200 g gabaliņos sagriezta karsti kūpināta laša
Sāls, pipari

Dekorēšanai
Citrons
Dilles
Garneles
Svaigi kūpināts lasis

Instrukcijas

Sajauc kopā rīvēto rupjmaizi, sieru un sviestu vai margarīnu un ieberž to tortes formā (ar noņemamiem sāniem) – apakšā un sānos.

Želatīna loksnes uz 5 minūtēm ieliek lielā ūdens daudzumā. Sajauc kopā visas pārējās sastāvdaļas. Izkausē želatīnu mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz plīts. Iemaisa divas ēdamkarotes ar pildījumu izkusētajā želatīnā, tad maisījumu pievieno pārējam pildījumam un kārtīgi samaisa. Ielej to tortes formā un liek ledusskapī uz 4-5 stundām. Dekorē ar citronu, dillēm, garnelēm un lasi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.