Aukstā laša torte

Apm. 8 porcijas

Atzīme (20 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g rīvētas rupjmaizes
50 ml rīvēta nobrieduša siera
75 g kausēta sviesta vai margarīna

Pildījumam
4 plāksnes želatīna
300 ml skāba krējuma, pēc vēlēšanās trekna vai liesāka
200 g biezpiena vai svaiga siera
15 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 g Dižonas sinepju
1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
20 g smalki sagrieztu diļļu
200 g gabaliņos sagriezta karsti kūpināta laša
Sāls, pipari

Dekorēšanai
Citrons
Dilles
Garneles
Svaigi kūpināts lasis

Instrukcijas

Sajauc kopā rīvēto rupjmaizi, sieru un sviestu vai margarīnu un ieberž to tortes formā (ar noņemamiem sāniem) – apakšā un sānos.

Želatīna loksnes uz 5 minūtēm ieliek lielā ūdens daudzumā. Sajauc kopā visas pārējās sastāvdaļas. Izkausē želatīnu mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz plīts. Iemaisa divas ēdamkarotes ar pildījumu izkusētajā želatīnā, tad maisījumu pievieno pārējam pildījumam un kārtīgi samaisa. Ielej to tortes formā un liek ledusskapī uz 4-5 stundām. Dekorē ar citronu, dillēm, garnelēm un lasi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.