Augļu smalkmaizītes

Apmēram 35
Augļu smalkmaizītes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 ml rozīņu 
50 ml žāvētu aprikožu 
100 ml apelsīnu sulas 
600 g miltu 
1 paciņa sausā rauga 
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura 
150 g mīksta sviesta vai margarīna 
150 ml jogurta ar vaniļas garšu 
3 olas 

Pildījumam 
100 g sviesta vai margarīna  
150 ml Dansukker pūdercukura 
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml drupinātu mandeļu (pēc izvēles) 

Glazūrai 
1 ola 

Dekorēšanai 
Dansukker Baltās cukura pērlītes  

Aprikozes un rozīnes liek bļodā, pievieno apelsīnu sulu un atstāj izmirkt uz 2 stundām. Tad augļus sakapā smalkos gabaliņos.

Miltus, raugu un cukuru samaisa bļodā. Pievieno taukvielu, jogurtu, olas, sasmalcinātos augļus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Liek mīklu uz virsmas, kas izkaisīta ar miltiem, un izrullē taisnstūrveida plāksnē.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas un apsmērē ar to mīklu. Taisnstūri sarullē, sagriež šķēlēs un liek papīra formiņās. Saliek formiņas uz cepamplāts. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest.

Olu sakuļ, apsmērē ar to maizītes un pārkaisa pāri cukura pērlītes. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 7 minūtes. Liek uz režģa atdzist, pārklājot ar dvielīti.

Šo recepti sastādīja

Dansukker