Sastāvdaļas
50 ml rozīņu
50 ml žāvētu aprikožu
100 ml apelsīnu sulas
600 g miltu
1 paciņa sausā rauga
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
150 ml jogurta ar vaniļas garšu
3 olas
Pildījumam
100 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml drupinātu mandeļu (pēc izvēles)
Glazūrai
1 ola
Dekorēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes
Instrukcijas
Aprikozes un rozīnes liek bļodā, pievieno apelsīnu sulu un atstāj izmirkt uz 2 stundām. Tad augļus sakapā smalkos gabaliņos.
Miltus, raugu un cukuru samaisa bļodā. Pievieno taukvielu, jogurtu, olas, sasmalcinātos augļus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Liek mīklu uz virsmas, kas izkaisīta ar miltiem, un izrullē taisnstūrveida plāksnē.
Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas un apsmērē ar to mīklu. Taisnstūri sarullē, sagriež šķēlēs un liek papīra formiņās. Saliek formiņas uz cepamplāts. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest.
Olu sakuļ, apsmērē ar to maizītes un pārkaisa pāri cukura pērlītes. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 7 minūtes. Liek uz režģa atdzist, pārklājot ar dvielīti.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.