Augļu smalkmaizītes

Apmēram 35

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 ml rozīņu 
50 ml žāvētu aprikožu 
100 ml apelsīnu sulas 
600 g miltu 
1 paciņa sausā rauga 
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura 
150 g mīksta sviesta vai margarīna 
150 ml jogurta ar vaniļas garšu 
3 olas 

Pildījumam 
100 g sviesta vai margarīna  
150 ml Dansukker pūdercukura 
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml drupinātu mandeļu (pēc izvēles) 

Glazūrai 
1 ola 

Dekorēšanai 
Dansukker Baltās cukura pērlītes  

Instrukcijas

Aprikozes un rozīnes liek bļodā, pievieno apelsīnu sulu un atstāj izmirkt uz 2 stundām. Tad augļus sakapā smalkos gabaliņos.

Miltus, raugu un cukuru samaisa bļodā. Pievieno taukvielu, jogurtu, olas, sasmalcinātos augļus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Liek mīklu uz virsmas, kas izkaisīta ar miltiem, un izrullē taisnstūrveida plāksnē.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas un apsmērē ar to mīklu. Taisnstūri sarullē, sagriež šķēlēs un liek papīra formiņās. Saliek formiņas uz cepamplāts. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest.

Olu sakuļ, apsmērē ar to maizītes un pārkaisa pāri cukura pērlītes. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 7 minūtes. Liek uz režģa atdzist, pārklājot ar dvielīti.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.