50 ml rozīņu
50 ml žāvētu aprikožu
100 ml apelsīnu sulas
600 g miltu
1 paciņa sausā rauga
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
150 ml jogurta ar vaniļas garšu
3 olas
Pildījumam
100 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml drupinātu mandeļu (pēc izvēles)
Glazūrai
1 ola
Dekorēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes
Aprikozes un rozīnes liek bļodā, pievieno apelsīnu sulu un atstāj izmirkt uz 2 stundām. Tad augļus sakapā smalkos gabaliņos.
Miltus, raugu un cukuru samaisa bļodā. Pievieno taukvielu, jogurtu, olas, sasmalcinātos augļus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Liek mīklu uz virsmas, kas izkaisīta ar miltiem, un izrullē taisnstūrveida plāksnē.
Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas un apsmērē ar to mīklu. Taisnstūri sarullē, sagriež šķēlēs un liek papīra formiņās. Saliek formiņas uz cepamplāts. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest.
Olu sakuļ, apsmērē ar to maizītes un pārkaisa pāri cukura pērlītes. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 7 minūtes. Liek uz režģa atdzist, pārklājot ar dvielīti.
Šo recepti sastādīja