Augļu kēkss

Augļu kēkss
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

  • 250 g rozīņu
  • 10 žāvētu vīģu
  • 10 žāvētu aprikožu
  • 150 ml konjaka vai apelsīnu sulas
  • 250 g sviesta
  • 135 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • 4 olas
  • 240 g miltu
  • 50 g mandeļu
  • 65 g lazdu riekstu
  • 2 tējkar. cepampulvera
  • Sviests un rīvmaize formas apmalei

Žāvētos augļus sagriež gabalos un pārlej ar konjaku vai apelsīnu sulu. Atstāj uz stundu ievilkties. Ietauko un pārkaisa ar rīvmaizes drumstalām maizes formas (2 l) iekšējo apmali. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai pievieno olas. Pievieno pusi no miltiem, pusi no augļu maisījuma, un pēc tam arī pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundu. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns atdzesē apmēram 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Servē sagrieztu plānās šķēles, var kopā ar glāzi šerija.

Šo recepti sastādīja

Dansukker