Augļu kēkss

PT10M
Atzīme (57 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g rozīņu
10 žāvētu vīģu
10 žāvētu aprikožu
150 ml konjaka vai apelsīnu sulas
250 g sviesta
135 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
4 olas
240 g  miltu
50 g mandeļu
65 g  lazdu riekstu
2 tējkar. cepampulvera
Sviests un rīvmaize formas apmalei

Instrukcijas

Žāvētos augļus sagriež gabalos un pārlej ar konjaku vai apelsīnu sulu. Atstāj uz stundu ievilkties. Ietauko un pārkaisa ar rīvmaizes drumstalām maizes formas (2 l) iekšējo apmali. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai pievieno olas. Pievieno pusi no miltiem, pusi no augļu maisījuma, un pēc tam arī pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundu. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns atdzesē apmēram 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Servē sagrieztu plānās šķēles, var kopā ar glāzi šerija.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.