Ātrie spāņu virtuļi (churros) ar citrona krēmu

6 porcijas 1 stunda
Ātrie spāņu virtuļi ir spāņu konditorejas izstrādājums, kas pēc garšas atgādina ierastos virtuļus. Šie virtuļi ir viegli un ātri pagatavojami. Pasniedz kopā ar atsvaidzinošu citronkrēmu.
Ātrie spāņu virtuļi (churros) ar citrona krēmu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Aveņu želeja

    • 200 g aveņu
    • 200 g Dansukker želejas cukura Multi

    Citronu krēms

    • 300 ml skābā krējuma
    • 200 ml svaigā siera
    • 4,5 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
    • 0,5 citrona sula

    Churros

    • 5 tostermaizes šķēles
    • 100 g izkausēta sviesta
    • 95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 3 tējkar. malta kanēļa

    Dekorēšanai

    • 0,5 citrona miziņa

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Avenes pārber ar cukuru un uzvāra. Atdzesē un tad liek ledusskapī.

    Visas citron krēma sastāvdaļas kārtīgi samaisa un arī liek ledusskapī.

    Tostermaizes šķēles izrullē plānā kārtiņā un nogriež garoziņas. Abas šķēles puses pārsmērē ar sviestu un tad katru šķēli sagriež četrās vienādās sloksnēs.  Cep cepeškrāsnī apmēram  15-20 minūtes.

    Cukuru un kanēli samaisa bļodiņā. Churros izņem no cepeškrāsns, tūdaļ apvārta cukura-kanēļa maisījumā un atdzesē.

    Sagatavo deserta glāzes pasniegšanai. Katrā no tām ieliek mazliet aveņu želejas, pārlej ar citronu krēmu, pārkaisa ar dažām svaigām aveņu ogām un sarīvētu citronu miziņu. Pasniedz ar virtuļiem.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker