Sastāvdaļas
Aveņu želeja
200 g aveņu
200 g Dansukker želejas cukura Multi
Citronu krēms
300 ml skābā krējuma
200 ml svaigā siera
4,5 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
0,5 citrona sula
Churros
5 tostermaizes šķēles
100 g izkausēta sviesta
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 tējkar. malta kanēļa
Dekorēšanai
0,5 citrona miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Avenes pārber ar cukuru un uzvāra. Atdzesē un tad liek ledusskapī.
Visas citron krēma sastāvdaļas kārtīgi samaisa un arī liek ledusskapī.
Tostermaizes šķēles izrullē plānā kārtiņā un nogriež garoziņas. Abas šķēles puses pārsmērē ar sviestu un tad katru šķēli sagriež četrās vienādās sloksnēs. Cep cepeškrāsnī apmēram 15-20 minūtes.
Cukuru un kanēli samaisa bļodiņā. Churros izņem no cepeškrāsns, tūdaļ apvārta cukura-kanēļa maisījumā un atdzesē.
Sagatavo deserta glāzes pasniegšanai. Katrā no tām ieliek mazliet aveņu želejas, pārlej ar citronu krēmu, pārkaisa ar dažām svaigām aveņu ogām un sarīvētu citronu miziņu. Pasniedz ar virtuļiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.