Ātri pagatavojamā kūka

Apm. 12 gab.

PT55M

50 minūtes

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 olas

Dekorēšanai
300 ml trekna saldā krējuma
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
25 g šķīstoša kakao dzēriena (piemēram, “Nesquik”)
100 g riekstu pralinē šokolādes
Plāna šokolāde

Sviests vai margarīns cepampannas ietaukošanai

Instrukcijas

Platā, seklā cepampannā ar noņemamām malām izklāj cepamo papīru un viegli ietauko to. Riekstus, cukuru un olas sablendē, līdz rieksti tiek samalti smalkos gabalos. Izlej maisījumu cepampannā un cep krāsns vidū 200°C apmēram 25 minūtes. Izņem kūku no cepamformas un noliek atdzist.
Saldo krējumu, vaniļas cukuru un šķīstošo kakao pulveri sakuļ gaisīgās putās. Apsmērē putas kūkai ap malām. Pārkaisa kūku ar sarīvētu šokolādi. Kūkas malas izgrezno ar plānas šokolādes gabaliņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.