Sastāvdaļas
200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 olas
Dekorēšanai
300 ml trekna saldā krējuma
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
25 g šķīstoša kakao dzēriena (piemēram, “Nesquik”)
100 g riekstu pralinē šokolādes
Plāna šokolāde
Sviests vai margarīns cepampannas ietaukošanai
Instrukcijas
Platā, seklā cepampannā ar noņemamām malām izklāj cepamo papīru un viegli ietauko to. Riekstus, cukuru un olas sablendē, līdz rieksti tiek samalti smalkos gabalos. Izlej maisījumu cepampannā un cep krāsns vidū 200°C apmēram 25 minūtes. Izņem kūku no cepamformas un noliek atdzist.
Saldo krējumu, vaniļas cukuru un šķīstošo kakao pulveri sakuļ gaisīgās putās. Apsmērē putas kūkai ap malām. Pārkaisa kūku ar sarīvētu šokolādi. Kūkas malas izgrezno ar plānas šokolādes gabaliņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.