Sastāvdaļas
250 g biezpiena
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. mannas
20 g kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml piena
½ citrona miziņas
1 ola
nedaudz ūdens
1 paciņa (500 g) kārtainās bezrauga mīklas
100 g rozīņu (izmērcētas siltā ūdenī kopā ar ruma esenci)
Pūdercukurs pārkaisīšanai *
Instrukcijas
Samaisa kartupeļu cieti ar cukuru, vaniļas cukuru un mannu. Katliņā uzvāra pienu, maisot pieber cietes, cukuru un mannas maisījumu, uzvāra un atdzesē. Masai pievieno caur sietu izberztu vai samaltu biezpienu, olu, sarīvētu citrona mizu un rozīnes. Kārtainās mīklas plāksnes atkausē, saliek vienu virs otras un plāni izrullē taisnstūra formā. Uz 2/3 mīklas uzsmērē biezpiena pildījumu, satin ciešā rullī, aizloka galus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Sagatavoto strūdeli liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Pārsmērē ar sakultu olu, pēc tam pārslaka ar aukstu ūdeni un cep apmēram 30 minūtes. Gatavo strūdeli izņem no krāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.
* Dansukker pūdercukuram ir pievienots nedaudz kartupeļu cietes, lai tas nesaliptu, būtu slīdīgs un spožs. Pūdercukuru labāk pārkaisīt, izmantojot sietiņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.