Ātrā biezpiena strūdele - Receptes

Ātrā biezpiena strūdele

Ātrā biezpiena strūdele
Vērtējums: (5gab.)

Sastāvdaļas

250 g biezpiena
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. mannas
20 g kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml piena
½ citrona miziņas
1 ola
nedaudz ūdens
1 paciņa (500 g) kārtainās bezrauga mīklas
100 g rozīņu (izmērcētas siltā ūdenī kopā ar ruma esenci)
Pūdercukurs pārkaisīšanai *

 

Samaisa kartupeļu cieti ar cukuru, vaniļas cukuru un mannu. Katliņā uzvāra pienu, maisot pieber cietes, cukuru un mannas maisījumu, uzvāra un atdzesē. Masai pievieno caur sietu izberztu vai samaltu biezpienu, olu, sarīvētu citrona mizu un rozīnes. Kārtainās mīklas plāksnes atkausē, saliek vienu virs otras un plāni izrullē taisnstūra formā. Uz 2/3 mīklas uzsmērē biezpiena pildījumu, satin ciešā rullī, aizloka galus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Sagatavoto strūdeli liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Pārsmērē ar sakultu olu, pēc tam pārslaka ar aukstu ūdeni un cep apmēram 30 minūtes. Gatavo strūdeli izņem no krāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

 

* Dansukker pūdercukuram ir pievienots nedaudz kartupeļu cietes, lai tas nesaliptu, būtu slīdīgs un spožs. Pūdercukuru labāk pārkaisīt, izmantojot sietiņu.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;