Sastāvdaļas
1 skārdene konservētu aprikožu (425 g)
2 olas
50 ml rapšu eļļas
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
300 ml kviešu miltu
50 ml kartupeļu cietes
3/4 tējk. cepamā pulvera
175 ml piena
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Nokāš lieko šķidrumu no aprikozēm. Atsevišķās bļodiņās sadala olu dzeltenumus un olu baltumus. Sakuļ dzeltenumus ar eļļu. Samaisa sausās sastāvdaļas. Maisījumu pamīšus ar pienu pakāpeniski pievieno uzkultajiem dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Sadala mīklu 12 kēksu formiņās no papīra vai metāla. Ja izmanto metāla formiņas, tās iepriekš ietauko. Katram kēksam virsū uzliek pusi aprikozes ar apaļo pusi uz augšu. Cep 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šķipsniņu pūdercukura.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.