Sastāvdaļas
1 skārdene konservētu aprikožu (425 g)
2 olas
50 ml rapšu eļļas
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
300 ml kviešu miltu
50 ml kartupeļu cietes
3/4 tējk. cepamā pulvera
175 ml piena
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Nokāš lieko šķidrumu no aprikozēm. Atsevišķās bļodiņās sadala olu dzeltenumus un olu baltumus. Sakuļ dzeltenumus ar eļļu. Samaisa sausās sastāvdaļas. Maisījumu pamīšus ar pienu pakāpeniski pievieno uzkultajiem dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Sadala mīklu 12 kēksu formiņās no papīra vai metāla. Ja izmanto metāla formiņas, tās iepriekš ietauko. Katram kēksam virsū uzliek pusi aprikozes ar apaļo pusi uz augšu. Cep 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šķipsniņu pūdercukura.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.