Sastāvdaļas
150 g šokolādes (vislabāk ar apelsīnu garšu)
250 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
150 g sviesta
4 olas
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Apelsīnu šerbetam
150 ml ūdens
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
500 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas vai no pakas)
1 citrons
Pasijas augļu mērcei
4 pasijas augļi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
400 ml apelsīnu sulas
Rotājumam
2 apelsīni
Instrukcijas
Sakarsē krāsni līdz 170 °C.
Izkausē šokolādi, pūdercukuru un sviestu siltā ūdenī. Pieliek olas dzeltenumus un sakuļ biezā masā. Noņem maisījumu no uguns un maisa, līdz tas ir atdzisis un viendabīgs. Sakuļ olas dzeltenumus un pūdercukuru biezās putās un pievieno šokolādes maisījumam. Ielej gatavo mīklu apaļā ieziestā formā (diametrs apmēram 23 cm). Cep 30-40 minūtes.
Apelsīnu šerbets
Uzvāra ūdeni un cukuru. Uzvāra arī apelsīnu sulu un nosmeļ putas, līdz atlikusi tikai puse no sulas. Samaisa cukura šķīdumu ar apelsīnu sulu un pievieno citrona sulu. Izkāš šķidrumu caur sietu. Ieliek maisījumu saldējuma mašīnā vai saldētājā un sakuļ.
Pasijas augļu mērce
Savāra apelsīnu sulu un cukuru biezenī. Izņem pasijas augļu sēklas un pieliek tās maisījumam. Atdzesē maisījumu. Sagriež 2 apelsīnus šķēlītēs. Ieliek šķēlītes pasijas augļu mērcē un pasniedz kopā ar apelsīnu un šokolādes kūku un šerbetu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.