Sastāvdaļas
150 g šokolādes (vislabāk ar apelsīnu garšu)
250 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
150 g sviesta
4 olas
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Apelsīnu šerbetam
150 ml ūdens
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
500 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas vai no pakas)
1 citrons
Pasijas augļu mērcei
4 pasijas augļi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
400 ml apelsīnu sulas
Rotājumam
2 apelsīni
Instrukcijas
Sakarsē krāsni līdz 170 °C.
Izkausē šokolādi, pūdercukuru un sviestu siltā ūdenī. Pieliek olas dzeltenumus un sakuļ biezā masā. Noņem maisījumu no uguns un maisa, līdz tas ir atdzisis un viendabīgs. Sakuļ olas dzeltenumus un pūdercukuru biezās putās un pievieno šokolādes maisījumam. Ielej gatavo mīklu apaļā ieziestā formā (diametrs apmēram 23 cm). Cep 30-40 minūtes.
Apelsīnu šerbets
Uzvāra ūdeni un cukuru. Uzvāra arī apelsīnu sulu un nosmeļ putas, līdz atlikusi tikai puse no sulas. Samaisa cukura šķīdumu ar apelsīnu sulu un pievieno citrona sulu. Izkāš šķidrumu caur sietu. Ieliek maisījumu saldējuma mašīnā vai saldētājā un sakuļ.
Pasijas augļu mērce
Savāra apelsīnu sulu un cukuru biezenī. Izņem pasijas augļu sēklas un pieliek tās maisījumam. Atdzesē maisījumu. Sagriež 2 apelsīnus šķēlītēs. Ieliek šķēlītes pasijas augļu mērcē un pasniedz kopā ar apelsīnu un šokolādes kūku un šerbetu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.