Apelsīnu un ingvera marmelāde

30 minūtes
Apelsīnu un ingvera marmelāde
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 kg apelsīnu
  • 50 ml sarīvēta svaiga ingvera
  • 1 kg Dansukker Ievārījuma cukura

Apelsīnus rūpīgi nomazgā. Plānā kārtiņā nogriež mizu ārējo daļu, sagriež to strēmelītēs. Apelsīnus pārgriež uz pusēm un izspiež no tiem sulu. Nomēra sulas apjomu un pielej ūdeni tā, lai kopējais šķidruma apjoms ir 800 ml. Lej katliņā, pievieno mizas strēmelītes, ingveru un vāra 5 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un maisot vāra 3 minūtes. Nosmeļ putas. Iepilda marmelādi siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker