Sastāvdaļas
400 g mizotu apelsīnu
400 ml burkānu sulas
4 g apiņu*
200 g Dansukker marmelādes cukura
Instrukcijas
Burkānu sulai pievieno 3 g apiņu, un liek vārīties. Uzvāra, notur 10 minūtes ievilkties, un izkāš caur sietu.
Apelsīnus nomizo ar nazi un sagriež īkšķa lieluma gabalos.
Liek apelsīnus vārīties kopā ar burkānu sulu, pievieno cukuru. Vāra 10 minūtes.
Pēc 10 minūtēm pievieno vēl 1g apiņu, lēni maisot, pavāra vēl 3–4 minūtes un pilda burkā.
*apiņus var iegādāties Rīgas Centrāltirgū, sakņu paviljona garšvielu stendā vai specializētos veikalos.
Receptes autors: Uģis Veits
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.