Sastāvdaļas
400 g mizotu apelsīnu
400 ml burkānu sulas
4 g apiņu*
200 g Dansukker marmelādes cukura
Instrukcijas
Burkānu sulai pievieno 3 g apiņu, un liek vārīties. Uzvāra, notur 10 minūtes ievilkties, un izkāš caur sietu.
Apelsīnus nomizo ar nazi un sagriež īkšķa lieluma gabalos.
Liek apelsīnus vārīties kopā ar burkānu sulu, pievieno cukuru. Vāra 10 minūtes.
Pēc 10 minūtēm pievieno vēl 1g apiņu, lēni maisot, pavāra vēl 3–4 minūtes un pilda burkā.
*apiņus var iegādāties Rīgas Centrāltirgū, sakņu paviljona garšvielu stendā vai specializētos veikalos.
Receptes autors: Uģis Veits
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.