Anīsa virtuļi

Apmēram 45-50 virtuļi 2 stundas
Anīsa virtuļi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 100 g sviesta
  • 500 ml piena
  • 210 g Dansukker dzidrā sīrupa
  • 1 tējkar. sāls
  • 1,5-2 ēdamkar. drupinātu anīsa sēklu
  • 900 g kviešu miltu
  • 750-1000 g kokosriekstu eļļas

Laima cukurs / kardamona cukurs

  • 170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 1 laima miza vai 2 tējkar. kardamona

Kanēļa/kokosriekstu/vaniļas cukurs

  • 170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura + 3 tējkar. kanēļa/
  • 70 g kokosriekstu/1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar daļu piena. Sviestu katliņā izkausē, pievieno atlikušo pienu un atdzesē līdz 37 °C. Pievieno sīrupu, sāli un anīsa sēklas un raugu.

Pakāpeniski pievieno miltus un mīca apmēram 10 minūtes, līdz mīkla kļūst vijīga un spoža. Tad pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uz 45 minūtēm.

Mīklu uz iemiltotas virsmas izrullē apmēram 1 cm biezumā un sagriež 8x3 cm loksnēs un katru loksni divās vietās iegriež. Var veidot arī citas formas, izmantojot cepumu formas, glāzes maliņu u.c. Ļauj mīklai atkal pacelties 20 minūtes.

Sagatavo cukura maisījumu pēc savas izvēles, izmantojot sastāvdaļās piedāvātos variantus.

Kokosriekstu eļļu uzkarsē līdz 180 °C. Temperatūras noteikšanai izmanto termometru vai pilienveida testu – iepilina eļļā lāsi mīklas: ja tā apbrūnē minūtes laikā, tātad eļļa ir vajadzīgajā temperatūrā.

Vienlaikus cep 2-4 virtuļus, katru 2-3 minūtes ilgi. Gatavus novieto uz salvetes, lai uzsūktos liekās taukvielas. Gatavus virtuļus apviļā garšvielu cukura maisījumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker