Anīsa virtuļi

Apmēram 45-50 virtuļi

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
100 g sviesta
500 ml piena
210 g Dansukker dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
1,5-2 ēdamkar. drupinātu anīsa sēklu
900 g kviešu miltu
750-1000 g kokosriekstu eļļas

Laima cukurs / kardamona cukurs
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 laima miza vai 2 tējkar. kardamona

Kanēļa/kokosriekstu/vaniļas cukurs
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura + 3 tējkar. kanēļa/
70 g kokosriekstu/1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar daļu piena. Sviestu katliņā izkausē, pievieno atlikušo pienu un atdzesē līdz 37 °C. Pievieno sīrupu, sāli un anīsa sēklas un raugu.

Pakāpeniski pievieno miltus un mīca apmēram 10 minūtes, līdz mīkla kļūst vijīga un spoža. Tad pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uz 45 minūtēm.

Mīklu uz iemiltotas virsmas izrullē apmēram 1 cm biezumā un sagriež 8x3 cm loksnēs un katru loksni divās vietās iegriež. Var veidot arī citas formas, izmantojot cepumu formas, glāzes maliņu u.c. Ļauj mīklai atkal pacelties 20 minūtes.

Sagatavo cukura maisījumu pēc savas izvēles, izmantojot sastāvdaļās piedāvātos variantus.

Kokosriekstu eļļu uzkarsē līdz 180 °C. Temperatūras noteikšanai izmanto termometru vai pilienveida testu – iepilina eļļā lāsi mīklas: ja tā apbrūnē minūtes laikā, tātad eļļa ir vajadzīgajā temperatūrā.

Vienlaikus cep 2-4 virtuļus, katru 2-3 minūtes ilgi. Gatavus novieto uz salvetes, lai uzsūktos liekās taukvielas. Gatavus virtuļus apviļā garšvielu cukura maisījumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.