Anīsa sēklu īriss

40 gab.
Anīsa sēklu īriss
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
2 ēd.kar. anīsa sēklu
150 ml Dansukker gaišā sīrupa
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
200 ml Dansukker brūnā niedru cukura

Saldo krējumu uzvāra un kopā ar anīsa sēklām vāra 10 minūtes. Caur sietiņu atdala sēklas, pievieno sīrupus, cukuru un vāra vēl 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar termometru (temperatūrai jābūt 120-125 °C) vai, ielejot tējkaroti gatavās masas aukstā ūdenī. Ja masa neizplūst, tā ir gatava. Īrisa masu salej 12x20 cm formā un atstāj sastingt. Gatavu griež gabaliņos, un katru konfekti ietin papīrītī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker