Angļu tējas maizītes Skones

Palutini sevi ar delikātu, maigu smalkmaizīti, gluži kā kādā angļu augstmaņu namā! Šīs tradicionālās angļu tējas maizītes, kas tik populāras arī Skandināvijā, ir bagātinātas ar lazdu riekstiem, kanēli un niedru cukura kārtiņu īpaši kraukšķīgai virskārtai.

12 maizītes

20 minūtes

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīkla
300 g kviešu miltu 
20 g cepamā pulvera
2 g sāls
75 g auksta sviesta
60 g rupji sakapātu lazdu riekstu
30 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
150 ml piena
1 ola 

Dekors
40 g Dansukker Demerara cukurniedru cukura
3 g kanēļa 

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 220 °C temperatūru.

Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Aukstu sviestu sakapā sīkos gabaliņos un iestrādā mīklā. No olas un piena daudzuma atliek pa tējkarotei maizīšu apsmērēšanai, bet pārējo kopā ar riekstiem un cukura sīrupu iemaisa mīklā.

Gatavo mīklu izgāž uz iemiltotas virsmas, izrullē 2-3 cm biezumā, sagriež sev vēlamas formas gabaliņos un izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru.

Maizītes apsmērē ar piena-olu maisījumu un tad iemērc cukura-kanēļa maisījumā. Cep krāsns vidējā daļā 8–10 minūtes. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.