Angļu tējas maizītes Skones

Palutini sevi ar delikātu, maigu smalkmaizīti, gluži kā kādā angļu augstmaņu namā! Šīs tradicionālās angļu tējas maizītes, kas tik populāras arī Skandināvijā, ir bagātinātas ar lazdu riekstiem, kanēli un niedru cukura kārtiņu īpaši kraukšķīgai virskārtai.

12 maizītes

PT25M

20 minūtes

Atzīme (69 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
300 g kviešu miltu 
20 g cepamā pulvera
2 g sāls
75 g auksta sviesta
60 g rupji sakapātu lazdu riekstu
30 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
150 ml piena
1 ola 

Dekors
40 g Dansukker Demerara cukurniedru cukura
3 g kanēļa 

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 220 °C temperatūru.

Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Aukstu sviestu sakapā sīkos gabaliņos un iestrādā mīklā. No olas un piena daudzuma atliek pa tējkarotei maizīšu apsmērēšanai, bet pārējo kopā ar riekstiem un cukura sīrupu iemaisa mīklā.

Gatavo mīklu izgāž uz iemiltotas virsmas, izrullē 2-3 cm biezumā, sagriež sev vēlamas formas gabaliņos un izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru.

Maizītes apsmērē ar piena-olu maisījumu un tad iemērc cukura-kanēļa maisījumā. Cep krāsns vidējā daļā 8–10 minūtes. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.