Sastāvdaļas
Mīkla
300 g kviešu miltu
20 g cepamā pulvera
2 g sāls
75 g auksta sviesta
60 g rupji sakapātu lazdu riekstu
30 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
150 ml piena
1 ola
Dekors
40 g Dansukker Demerara cukurniedru cukura
3 g kanēļa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 220 °C temperatūru.
Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Aukstu sviestu sakapā sīkos gabaliņos un iestrādā mīklā. No olas un piena daudzuma atliek pa tējkarotei maizīšu apsmērēšanai, bet pārējo kopā ar riekstiem un cukura sīrupu iemaisa mīklā.
Gatavo mīklu izgāž uz iemiltotas virsmas, izrullē 2-3 cm biezumā, sagriež sev vēlamas formas gabaliņos un izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru.
Maizītes apsmērē ar piena-olu maisījumu un tad iemērc cukura-kanēļa maisījumā. Cep krāsns vidējā daļā 8–10 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.