Sastāvdaļas
25 g rauga
50 g izkausēta vai šķidrā margarīna
250 ml atdzesēta piena
1 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
700–800 ml kviešu miltu
Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns
Instrukcijas
Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pieliek pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Liek mīklu uz galda, kam pārkaisīti milti, un izrullē to apmēram 25 x 50 cm lielās taisnstūra formas plāksnēs. Nogriež no mīklas 5 lentes garenvirzienā.
Ieziež lentes ar margarīnu un uzliek tās vienu otrai virsū. Sagriež tās 3–4 cm garos gabalos. Ieliek gabalus ieziestās kēksu formās vai uz kēksu plāts ar griezuma virsmu uz augšu. Ļauj uzcelties zem dvieļa apmēram 30 minūtes.
Cep krāsns apakšējā daļā 250°C apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.