Sastāvdaļas
25 g rauga
50 g izkausēta vai šķidrā margarīna
250 ml atdzesēta piena
1 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
700–800 ml kviešu miltu
Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns
Instrukcijas
Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pieliek pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Liek mīklu uz galda, kam pārkaisīti milti, un izrullē to apmēram 25 x 50 cm lielās taisnstūra formas plāksnēs. Nogriež no mīklas 5 lentes garenvirzienā.
Ieziež lentes ar margarīnu un uzliek tās vienu otrai virsū. Sagriež tās 3–4 cm garos gabalos. Ieliek gabalus ieziestās kēksu formās vai uz kēksu plāts ar griezuma virsmu uz augšu. Ļauj uzcelties zem dvieļa apmēram 30 minūtes.
Cep krāsns apakšējā daļā 250°C apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.