Sastāvdaļas
25 g rauga
50 g izkausēta vai šķidrā margarīna
250 ml atdzesēta piena
1 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
700–800 ml kviešu miltu
Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns
Instrukcijas
Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pieliek pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Liek mīklu uz galda, kam pārkaisīti milti, un izrullē to apmēram 25 x 50 cm lielās taisnstūra formas plāksnēs. Nogriež no mīklas 5 lentes garenvirzienā.
Ieziež lentes ar margarīnu un uzliek tās vienu otrai virsū. Sagriež tās 3–4 cm garos gabalos. Ieliek gabalus ieziestās kēksu formās vai uz kēksu plāts ar griezuma virsmu uz augšu. Ļauj uzcelties zem dvieļa apmēram 30 minūtes.
Cep krāsns apakšējā daļā 250°C apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.