Amerikāņu maizītes

12–18 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

25 g rauga
50 g izkausēta vai šķidrā margarīna
250 ml atdzesēta piena
1 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
700–800 ml kviešu miltu

Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns

Instrukcijas

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pieliek pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.

Pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Liek mīklu uz galda, kam pārkaisīti milti, un izrullē to apmēram 25 x 50 cm lielās taisnstūra formas plāksnēs. Nogriež no mīklas 5 lentes garenvirzienā.

Ieziež lentes ar margarīnu un uzliek tās vienu otrai virsū. Sagriež tās 3–4 cm garos gabalos. Ieliek gabalus ieziestās kēksu formās vai uz kēksu plāts ar griezuma virsmu uz augšu. Ļauj uzcelties zem dvieļa apmēram 30 minūtes.

Cep krāsns apakšējā daļā 250°C apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.