Acu trifeles

Gardas trifeles ar šokolādi ir viegli pagatavot, turklāt tās var krāšņi izdekorēt. Acu trifeles Helovīna svinību galdā ir gan smieklīgas, gan arī garšīgas. Izmanto dražejas „Non Stop”, lai pagatavotu dažādu krāsu acu trifeles.
Acu trifeles
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 4 ēd. kar. krējuma
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu, vēlams - apgrauzdētu

Garnējumam

  • 200 g baltās šokolādes
  • Dražejas („Non Stop” vai citas nelielas, apaļas dražejas)
  • 25 g tumšās šokolādes

Izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē. Noņem izkausēto šokolādi no plīts, pievieno pūdercukuru un krējumu. Pievieno kokosriekstu skaidiņas. Noliek vēsā vietā uz 2 stundām.

Izkausē gaišo šokolādi ūdens peldē. No trifeļu masas veido lodītes un iemērc tās kausētajā šokolādē. Ļauj šokolādei sacietēt, noliekot uz restītēm. Katrā lodītē iespiež dražeju. Uz katras dražejas uzspiež nedaudz tumšās šokolādes kā acs zīlīti.

Šo recepti sastādīja

Dansukker