Ābolu želeja ar ābolu brendiju

Atzīme (25 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg skābu ābolu
500 ml ūdens
2 kanēļa nūjiņas
2 zvaigžņu anīsi
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz 100 ml šķidruma
50 ml kalvadosa vai cita ābolu brendija

Instrukcijas

Ābolus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos. Pievieno ūdeni, kanēļa nūjiņas un zvaigžņu anīsu. Vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Masu 15 minūtes atstāj caurdurī notecināties. Nomēra notecinātā šķidruma tilpumu un ielej tīrā katlā. Pievieno vaniļas cukuru un želejas cukuru pēc proporcijas - 100 ml želejas cukura uz 100 ml šķidruma. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30 sekundes. Pievieno ābolu brendiju. Noņem putas, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.