Ābolu virtuļi

50 gab.

PT55M

1 stunda + 2 stundas mīklas rūgšanai

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
25 g rauga
250 ml piena
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. kanēļa
2 tējkar. kardamona
0,5 tējkar. sāls
540-600 g kviešu miltu

Ābolu pildījumam
3 āboli
2 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
0,5 tējkar. kanēļa

Cepšanai
0,5 l eļļas

Instrukcijas

Sagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu. Maisot izšķīdina. Pievieno sīrupu, kanēli, kardamonu un sāli. Pakāpeniski iemaisa miltus. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, tad pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltumā uz divām stundām.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo ābolus. Tos nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Pievieno vaniļas cukuru, kanēli un brūno cukuru un kārtīgi izmaisa.

Uz iemiltotas virsmas mīklu izrullē “desiņā” un sagriež 50 gabaliņos. Katru gabaliņu ar delnu saplacina un viducī ievieto ābolu pildījumu. Mīklas maliņas paceļ uz augšu, aizloka ciet un visu sarullē “bumbiņā”.

Cepamo eļļu katlā ar biezu dibenu uzkarsē līdz 170-180 °C. Ieteicams izmantot termometru. Vienlaicīgi cep 3-4 virtuļu bumbiņas 3 minūtes. Bumbiņas ik pa laikam jāpagriež, lai tās izceptos vienmērīgi.

Uz šķīvīša izber kanēļcukuru. Ar putu karoti virtuļus izņem no katla, apvārta kanēļcukurā un atstāj nožūt.

Pasniedz ar saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.