Ābolu un vaniļas pīrāgi

10 pīrāgi

PT55M

1 stunda

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vaniļas krēmam
2 olas dzeltenumi
3 ēdamkar. Dansukker baltā cukura
1 ēdamkar. kukurūzas cietes
125 ml saldā krējuma
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
10 g sviesta istabas temperatūrā

Pīrāgu mīklai
10 kārtainās mīklas sloksnes

Ābolu pildījumam
3 āboli
20 g sviesta
60 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1,5 tējkar. malta kanēļa
1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai
1 olas baltums
Dansukker baltais cukurs

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. Mīkstās putās sakuļ olas dzeltenumus, cukuru un cieti. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra un, tecinot tievā strūkliņā, iekuļ olu masā. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, uzvāra. Karsē, līdz krēms ir sabiezējis. Krēmu pārlej citā bļodā un pakāpeniski iekuļ sviestu. Novieto ledusskapī.

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Kārtainās mīklas sloksnes izņem no saldētavas un izkārto uz cepešplāts.

Sagatavo ābolu pildījumu. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sakapā. Pannā izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātos ābolus, brūno cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Maisot karsē 2 minūtes, tad atdzesē.

Uz katras mīklas sloksnes vienā malā liek vienu ēdamkaroti vaniļas krēma un vienu ēdamkaroti ābolu biezeņa. Otru loksnes pusi pārloka pāri un saspiež maliņas cieši kopā.

Olas baltumu sakuļ putās un pārsmērē pīrāgiem. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.