Ābolu un siera kūka

6-8 porcijas
Ābolu un siera kūka
Vērtējums: ( 0 gab.)

Sastāvdaļas

15 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
50 g sviesta vai margarīna

4 paskābi āboli
4 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ēd. kar. kanēļa
25 g sviesta vai margarīna

250 g svaigā siera ("Filadelfijas", "Kārums" vai tml.)
200 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura a dabisko vaniļu

Rotājumam
150 ml saldā krējuma
pēc vēlēšanās - laims vai citrons


Sadrupina cepumus un izkausē taukvielas. Sajauc cepumu druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto izveidoto masu kūkas formā ar atdalāmu apakšdaļu.

Nomizo ābolus un izgriež serdes. Sagriež ābolus daiviņās. Daiviņas apcep taukvielu, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliek daiviņas uz kūkas pamatnes.

Sakuļ krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc svaigo sieru putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliek kūku aukstumā.

Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un uzliek uz tās mazas piciņas putukrējuma. Ja vēlas, var rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker