Sastāvdaļas
15 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
50 g sviesta vai margarīna
4 paskābi āboli
4 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ēd. kar. kanēļa
25 g sviesta vai margarīna
250 g svaigā siera ("Filadelfijas", "Kārums" vai tml.)
200 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura a dabisko vaniļu
Rotājumam
150 ml saldā krējuma
pēc vēlēšanās - laims vai citrons
Instrukcijas
Sadrupina cepumus un izkausē taukvielas. Sajauc cepumu druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto izveidoto masu kūkas formā ar atdalāmu apakšdaļu.
Nomizo ābolus un izgriež serdes. Sagriež ābolus daiviņās. Daiviņas apcep taukvielu, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliek daiviņas uz kūkas pamatnes.
Sakuļ krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc svaigo sieru putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliek kūku aukstumā.
Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un uzliek uz tās mazas piciņas putukrējuma. Ja vēlas, var rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.