Ābolu tako

Pagatavo šo spānisko uzkodu ar ābolu biezeni un vaniļas mascarpone krēmu! Tas ir ātri un viegli pagatavojams un iepriecinās ikvienu mielasta dalībnieku.

8 porcijas

PT40M

40 minūtes plus laiks ievārījuma pagatavošanai

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 g citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura

Tako laiviņas
90 g Dansukker Kanēļa cukura
6 tortiļas
50 g sviesta

Siera krēma pildījums
150 g mascarpone siera
45 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g saldā krējuma

Instrukcijas

Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Tako laiviņas pagatavo neilgi pirms pasniegšanas. No katras tortiļas izgriež trīs aplīšus. Pannā izkausētā sviestā tortiļas aplīšus apcep zeltainus un bagātīgi pārkaisa ar kanēļa cukuru.  Vēl siltus pārloka uz pusēm un novieto, lai tie sacietē. Atbalstam var izmantot otrādi apgrieztu kēksiņu pannu vai tml.

Mascarpone sieru samaisa ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu un iecilā krēmā.

Kārto tako laiviņas, piepildot tās ar krēmsiera pildījumu un ābolu ievārījumu. 

Padoms! Tako laiviņas iespējams apcept arī uz grila. Apcepot uz grila, tās iesmērē ar sviestu pēc grilēšanas, un tikai tad pārkaisa ar kanēļa cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.