Sastāvdaļas
Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 g citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura
Tako laiviņas
90 g Dansukker Kanēļa cukura
6 tortiļas
50 g sviesta
Siera krēma pildījums
150 g mascarpone siera
45 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g saldā krējuma
Instrukcijas
Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Tako laiviņas pagatavo neilgi pirms pasniegšanas. No katras tortiļas izgriež trīs aplīšus. Pannā izkausētā sviestā tortiļas aplīšus apcep zeltainus un bagātīgi pārkaisa ar kanēļa cukuru. Vēl siltus pārloka uz pusēm un novieto, lai tie sacietē. Atbalstam var izmantot otrādi apgrieztu kēksiņu pannu vai tml.
Mascarpone sieru samaisa ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu un iecilā krēmā.
Kārto tako laiviņas, piepildot tās ar krēmsiera pildījumu un ābolu ievārījumu.
Padoms! Tako laiviņas iespējams apcept arī uz grila. Apcepot uz grila, tās iesmērē ar sviestu pēc grilēšanas, un tikai tad pārkaisa ar kanēļa cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.