Sastāvdaļas
Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 g citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura
Tako laiviņas
90 g Dansukker Kanēļa cukura
6 tortiļas
50 g sviesta
Siera krēma pildījums
150 g mascarpone siera
45 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g saldā krējuma
Instrukcijas
Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Tako laiviņas pagatavo neilgi pirms pasniegšanas. No katras tortiļas izgriež trīs aplīšus. Pannā izkausētā sviestā tortiļas aplīšus apcep zeltainus un bagātīgi pārkaisa ar kanēļa cukuru. Vēl siltus pārloka uz pusēm un novieto, lai tie sacietē. Atbalstam var izmantot otrādi apgrieztu kēksiņu pannu vai tml.
Mascarpone sieru samaisa ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu un iecilā krēmā.
Kārto tako laiviņas, piepildot tās ar krēmsiera pildījumu un ābolu ievārījumu.
Padoms! Tako laiviņas iespējams apcept arī uz grila. Apcepot uz grila, tās iesmērē ar sviestu pēc grilēšanas, un tikai tad pārkaisa ar kanēļa cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.