Ābolu tako - Receptes

Ābolu tako

8 porcijas 40 minūtes plus laiks ievārījuma pagatavošanai
Pagatavo šo spānisko uzkodu ar ābolu biezeni un vaniļas mascarpone krēmu! Tas ir ātri un viegli pagatavojams un iepriecinās ikvienu mielasta dalībnieku.
Ābolu tako
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Ābolu ievārījums

    • 3 āboli jeb aptuveni 300 g
    • 60 g citrona sulas
    • 0,5 citrona miziņas
    • 95 g Dansukker Ievārījuma cukura

    Tako laiviņas

    • 90 g Dansukker Kanēļa cukura
    • 6 tortiļas
    • 50 g sviesta

    Siera krēma pildījums

    • 150 g mascarpone siera
    • 45 g Dansukker pūdercukura
    • 5 g vaniļas cukura
    • 200 g saldā krējuma

    Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

    Tako laiviņas pagatavo neilgi pirms pasniegšanas. No katras tortiļas izgriež trīs aplīšus. Pannā izkausētā sviestā tortiļas aplīšus apcep zeltainus un bagātīgi pārkaisa ar kanēļa cukuru.  Vēl siltus pārloka uz pusēm un novieto, lai tie sacietē. Atbalstam var izmantot otrādi apgrieztu kēksiņu pannu vai tml.

    Mascarpone sieru samaisa ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu un iecilā krēmā.

    Kārto tako laiviņas, piepildot tās ar krēmsiera pildījumu un ābolu ievārījumu. 

    Padoms! Tako laiviņas iespējams apcept arī uz grila. Apcepot uz grila, tās iesmērē ar sviestu pēc grilēšanas, un tikai tad pārkaisa ar kanēļa cukuru.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;