Sastāvdaļas
Kanēļa āboliem
3 āboli
2 ēdamkar. Dansukker niedru cukura
2 ēdamkar. kanēļa
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Mīkstajam biskvītam
150 g sviesta istabas temperatūrā
120 g Dansukker pūdercukura
3 olas
180 g kviešu miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml piena
Pildījumam
75 g sviesta
150 g mandeļu pastas
2 ēdamkar. piena
Glazūrai
240 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. svaigi spiestas citrona sulas
2 ēdamkar. ūdens
Dekorēšanai
60 g sakapātu grauzdētu mandeļu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītes. Pievieno niedru cukuru, kanēli un vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa.
Sagatavo mīkstā biskvīta mīklu. Sviestu sadrupina un sakuļ kopā ar pūdercukuru. Pa vienai mīklā iekuļ olas. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Iemaisa mīklā. Pievieno pienu.
Cepamo formu 20x25 cm izmērā ietauko, piepilda ar mīklu un pārklāj ar ābolu šķēlītēm. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes.
Sagatavo pildījumu. Sviestu izkausē, mandeļu pastu sadrupina, samaisa kopā un pievieno pienu. Sakuļ vienmērīgā masā un iepilda konditorejas tūtiņā.
Ābolu kūku izņem no cepeškrāsns un ļauj 5 minūtes atdzist. Ar nazi izveido nelielus atvērumus kūkas virspusē un iespiež tajos mandeļu piena maisījumu. Ļauj kūkai atdzist pilnībā.
Glazūras sastāvdaļas samaisa. Mandeles sakapā un apgrauzdē. Glazūru pārlej atdzisušai kūkai. Pārkaisa grauzdētās mandeļu skaidiņas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.