Ābolu stūrīši ar mandeļu pastu

30 gab. 1,5 stundas
Ābolu stūrīši ar mandeļu pastu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Kanēļa āboliem

    • 3 āboli
    • 2 ēdamkar. Dansukker niedru cukura
    • 2 ēdamkar. kanēļa
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

    Mīkstajam biskvītam

    • 150 g sviesta istabas temperatūrā
    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 3 olas
    • 180 g kviešu miltu
    • 1 tējkar. cepamā pulvera
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 50 ml piena

    Pildījumam

    • 75 g sviesta
    • 150 g mandeļu pastas
    • 2 ēdamkar. piena

    Glazūrai

    • 240 g Dansukker pūdercukura
    • 1 ēdamkar. svaigi spiestas citrona sulas
    • 2 ēdamkar. ūdens

    Dekorēšanai

    • 60 g sakapātu grauzdētu mandeļu

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītes. Pievieno niedru cukuru, kanēli un vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa.

    Sagatavo mīkstā biskvīta mīklu. Sviestu sadrupina un sakuļ kopā ar pūdercukuru.  Pa vienai mīklā iekuļ olas. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Iemaisa mīklā. Pievieno pienu.

    Cepamo formu 20x25 cm izmērā ietauko, piepilda ar mīklu un pārklāj ar ābolu šķēlītēm. Cep krāsns  vidējā daļā apmēram 30 minūtes.

    Sagatavo pildījumu.  Sviestu izkausē, mandeļu pastu sadrupina, samaisa kopā un pievieno pienu. Sakuļ vienmērīgā masā un iepilda konditorejas tūtiņā.

    Ābolu kūku izņem no cepeškrāsns un ļauj 5 minūtes atdzist. Ar nazi izveido nelielus atvērumus kūkas virspusē un iespiež tajos mandeļu piena maisījumu. Ļauj kūkai atdzist pilnībā.

    Glazūras sastāvdaļas samaisa. Mandeles sakapā un apgrauzdē. Glazūru pārlej atdzisušai kūkai. Pārkaisa grauzdētās mandeļu skaidiņas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker