Ābolu stūrīši ar mandeļu pastu

30 gab.

1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Kanēļa āboliem
3 āboli
2 ēdamkar. Dansukker niedru cukura
2 ēdamkar. kanēļa
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Mīkstajam biskvītam
150 g sviesta istabas temperatūrā
120 g Dansukker pūdercukura
3 olas
180 g kviešu miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml piena

Pildījumam
75 g sviesta
150 g mandeļu pastas
2 ēdamkar. piena

Glazūrai
240 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. svaigi spiestas citrona sulas
2 ēdamkar. ūdens

Dekorēšanai
60 g sakapātu grauzdētu mandeļu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītes. Pievieno niedru cukuru, kanēli un vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa.

Sagatavo mīkstā biskvīta mīklu. Sviestu sadrupina un sakuļ kopā ar pūdercukuru.  Pa vienai mīklā iekuļ olas. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Iemaisa mīklā. Pievieno pienu.

Cepamo formu 20x25 cm izmērā ietauko, piepilda ar mīklu un pārklāj ar ābolu šķēlītēm. Cep krāsns  vidējā daļā apmēram 30 minūtes.

Sagatavo pildījumu.  Sviestu izkausē, mandeļu pastu sadrupina, samaisa kopā un pievieno pienu. Sakuļ vienmērīgā masā un iepilda konditorejas tūtiņā.

Ābolu kūku izņem no cepeškrāsns un ļauj 5 minūtes atdzist. Ar nazi izveido nelielus atvērumus kūkas virspusē un iespiež tajos mandeļu piena maisījumu. Ļauj kūkai atdzist pilnībā.

Glazūras sastāvdaļas samaisa. Mandeles sakapā un apgrauzdē. Glazūru pārlej atdzisušai kūkai. Pārkaisa grauzdētās mandeļu skaidiņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Affogato

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Pasaku šokolādes kūka

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.