Ābolu biezenis ar timiānu

apmēram 1 l
Ābolu biezenis ar timiānu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 kg ābolu
100 ml ūdens
500 g Dansukker baltā smalkā cukura. Var aizstāt ar 250 g Dansukker Ievārījuma cukura
timiāns

 

Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Sagriež ābolu gabalos vai daivās. Ūdenī izvāra ābolus mīkstus. Sakuļ ābolus biezenī. Pieliek cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Pēc garšas pieliek klāt svaigu vai kaltētu timiānu.

Ielej biezeni karstās, tīras burkās. Aizvāko burkas. Uzglabā vēsumā.

Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Biezeni var vārīt arī bez garšvielām un garšvielas pievienot tikai pasniedzot.
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker