Ābolu biezenis ar timiānu
Dansukker Ievārījuma cukurs ļauj samazināt pievienotā cukura daudzumu, vienlaikus saglabājot pašu ogu un augļu garšu un nodrošinot ievārījuma uzglabāšanu ilgstoši. Ievārījums jāvāra pavisam neilgi, gatavu pildot tīrās, izkarsētās burciņās un aizvākojot ar novārītiem, vēlams, jauniem vāciņiem.
Sastāvdaļas
1 kg ābolu
100 ml ūdens
500 g Dansukker baltā smalkā cukura. Var aizstāt ar 250 g Dansukker Ievārījuma cukura
timiāns
Instrukcijas
Ābolus nomizo un izņem sēklotnes, mīkstumu sagriež gabalos vai daiviņās. Sagatavotos ābolus katlā pārlej ar ūdeni un iztvaicē mīkstus. Sablenderē, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Pēc garšas pievieno svaigu vai kaltētu timiānu.
Biezeni lej karstās, tīras burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.
Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Biezeni var vārīt arī bez garšvielām, un garšvielas pievienot tikai pasniedzot.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.