Biezenis
5 āboli
2 ēdamkar. ūdens
1/2 citrona sulas
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Sāļās drumstalas
50 g sviesta
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 ēdamkar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 g kviešu miltu
45 g auzu pārslu
50 g mandeļu miltu (pēc izvēles)
2 tējkar. malta kanēļa
2 šķipsnas sāls pārslu
Putukrējums dekorēšanai
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pievieno ūdeni un citrona sulu, izmaisa un vāra 6 minūtes, līdz āboli mīksti. Atdzesē.
Drumstalu sastāvdaļas samaisa, izber uz cepešpannas un, pa reizei apmaisot, cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes.
Kad viss atdzisis, biezeni kārto mazos trauciņos, pārkaisa ar sāļajām drumstalām un pievieno pa tējkarotei putukrējuma.
Šo recepti sastādīja