Želejas cukurs "Multi"
Īpaši smalks cukurs, kura sastāvā ir recinātāji - karagināns un baltās akācijas sveķi, līdz ar to produkts ir piemērots arī veģetāriešiem. Ar želejas cukuru Multi ātri un ērti pagatavosiet želeju augļu tortēm, desertiem, smalkmaizītēm un gaļas ēdieniem. Želejas cukurs ir piemērots arī piena produktu saldo ēdienu pagatavošanai, kā arī kivi un ananāsu glazēšanai.
Iepakojumā 370 g.
Želejas cukur Multi mērvienības:
1 dl = aptuveni 95 g
100 g produkta uzturvērtība
Enerģētiskā vērtība | 1687 kJ/397 kcal |
Tauki | 0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0 g |
Ogļhidrāti | 99 g |
- no tiem cukuri | 99 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāls | 0,02 g |
Panna Cotta deserta pamata recepte
90 g želejas cukura Multi sajauc ar 300 – 400 ml saldā krējuma. Var pievienot garšvielas pēc vēlēšanās, piemēram, 1 ēdamkaroti kakao, 1 tējkaroti vaniļas cukura vai 1 tējkaroti šķīstošās kafijas. Masu uzvāra un vāra pusminūti, tikai lai cukurs izšķīst. Pēc tam salej trauciņos un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Ledusskapī ievieto pēc tam, kad deserts jau ir sastindzis.
*karsto masu var pārliet arī pār trauciņos saliktām ogām vai augļiem (var izmantot arī saldētas ogas nelielos apjomos, lai karstā masa tās spēj atlaidināt).
Recepte želejas glazūras pagatavošanai
90 g želejas cukura Multi sajauc ar 100 – 150 ml ūdens, uzvāra un ļauj vārīties apmēram pusminūti. Dažas minūtes istabas temperatūrā masu atdzesē. Pirms masa pilnībā sastingusi, pārklāj ogas vai augļus, vispirms plānā kārtā, pēc tam vēlreiz biezā kārtā.

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.