Ievārījuma cukurs ar pektīnu

Ievārījuma cukurs ar pektīnu

Ar ievārījuma cukuru var pagatavot aromātisku biezas konsistences ievārījumu burtiski dažās minūtēs.

Produkts ir ļoti ekonomisks: cukuram pievienotais pektīns ļauj divas reizes samazināt cukura un tātad kaloriju daudzumu, kā arī samazināt vārīšanas laiku līdz 10-15 minūtēm.

Ievārījuma cukurs ar pektīnu īpaši labi noder, gatavojot ievārījumu no ogām vai augļiem, kuru sastāvā dabiskā pektīna daudzums ir neliels, piemēram, zemenēs. Cukuram pievienotais pektīns ir augu valsts izcelsmes recinātājs, kuru iegūst no augļiem.

Gatavojot ievārījumu ar šo cukuru, ogas vai augļus vāra ne vairāk kā 10-15 minūtes pēc cukura pievienošanas. Pektīns sarecina ievārījumu, īsais pagatavošanas laiks ļauj ogām / augļiem saglabāt savu dabīgo krāsu un vairāk vitamīnus. Ievārījumam var izmantot gan svaigas, gan saldētas ogas.

Iepakojumā 1kg.

Ievārījuma cukurs nav paredzēts sulu, kompotu un citu ēdienu pagatavošanai, kurus nav paredzēts biezināt un ilgstoši uzglabāt.

Ievārījuma cukura mērvienības
100 ml = apmēram 95 g

100 g produkta uzturvērtība

Enerģētiskā vērtība 1683 kJ/396 kcal
Tauki 0 g
- no tiem piesātinātās taukskābes 0 g
Ogļhidrāti 99 g
- no tiem cukuri 98 g
Olbaltumvielas 0 g
Sāls 0,11 g


Ieteikumi:
Mīkstas ogas vai augļus vāra aptuveni 10 minūtes, bet cietas ogas vai augļus vāra 15 min.
Labam rezultātam lielu daudzumu ievārījuma ieteicams gatavot mazākos apjomos, ievērojot receptēs norādītās attiecības.