Ievārījuma cukurs ar pektīnu
Ar ievārījuma cukuru var pagatavot aromātisku biezas konsistences ievārījumu burtiski dažās minūtēs.
Produkts ir ļoti ekonomisks: cukuram pievienotais pektīns ļauj divas reizes samazināt cukura un tātad kaloriju daudzumu, kā arī samazināt vārīšanas laiku līdz 10-15 minūtēm.
Ievārījuma cukurs ar pektīnu īpaši labi noder, gatavojot ievārījumu no ogām vai augļiem, kuru sastāvā dabiskā pektīna daudzums ir neliels, piemēram, zemenēs. Cukuram pievienotais pektīns ir augu valsts izcelsmes recinātājs, kuru iegūst no augļiem.
Gatavojot ievārījumu ar šo cukuru, ogas vai augļus vāra ne vairāk kā 10-15 minūtes pēc cukura pievienošanas. Pektīns sarecina ievārījumu, īsais pagatavošanas laiks ļauj ogām / augļiem saglabāt savu dabīgo krāsu un vairāk vitamīnus. Ievārījumam var izmantot gan svaigas, gan saldētas ogas.
Iepakojumā 1kg.
Ievārījuma cukurs nav paredzēts sulu, kompotu un citu ēdienu pagatavošanai, kurus nav paredzēts biezināt un ilgstoši uzglabāt.
Ievārījuma cukura mērvienības
100 ml = apmēram 85 g
100 g produkta uzturvērtība
Enerģētiskā vērtība | 1683 kJ/396 kcal |
Tauki | 0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0 g |
Ogļhidrāti | 99 g |
- no tiem cukuri | 98 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāls | 0,11 g |
Ieteikumi:
Mīkstas ogas vai augļus vāra aptuveni 10 minūtes, bet cietas ogas vai augļus vāra 15 min.
Labam rezultātam lielu daudzumu ievārījuma ieteicams gatavot mazākos apjomos, ievērojot receptēs norādītās attiecības.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.