Farīna cukurs
Farīna cukurs ir baltā cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums. To izmanto, piemēram, pie Īru kafijas vai Mojito kokteiļa, pārkaisot saldo biezpienu vai pārslas, gaļas glazēšanai, kūku dekorēšanai, cepumu pagatavošanai un daudzās citās receptēs garšas bagātināšanai. Farīna cukurs ir piemērots pievienot dažādu ēdienu gatavošanas procesā, bet viegli pikantais neparastais aromāts labi sader, piemēram, ar etniskiem ēdieniem. Tas piešķir ēdienam lielisku garšu un krāsu. Iepakojumā 500 g.
Farīna cukura mērvienības
100 ml = aptuveni 75 g
1 ēdamkarote = aptuveni 13 g
1 tējkarote = aptuveni 4 g
100 g produkta uzturvērtība
Enerģētiskā vērtība | 1655 kJ/389 kcal |
Tauki | 0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0 g |
Ogļhidrāti | 97 g |
- no tiem cukuri | 96 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāls | 0,11 g |
Padomi
- Farīna cukuru ieteicams uzglabāt cieši noslēgtā traukā, ledusskapī, lai saglabātu mitrumu. Tas ir mitrs cukurs, kas nepareizas uzglabāšanas rezultātā var izžūt (Farīna cukurs ir baltā cukurbiešu cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums). Ja mitrums no produkta iztvaiko, cukurs izžūst un sacietē. To var novērst, cukura pakā uz laiciņu ieliekot gabaliņu kartupeļa vai tīru, mitru virtuves dvieli. Ja cukurs ir kļuvis ļoti ciets, šī procedūra ir jāatkārto vairākas reizes.
- Cepot panētu zivi, pirms panēšanas rīvmaizei ieteicams pievienot mazliet Farīna cukura, kas produktam piešķirs svaigu, aizraujošu garšu.
- Cepot šokolādes kūku, ieteicams, aizvietot daļu baltā cukura ar daļu Farīna cukura, kas bagātinās šokolādes kūkas garšu.

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.