Sastāvdaļas
8 olas
1200 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 g sāls
180 g kakao pulvera
360 g miltu
400 g mīksta sviesta
Pasniegšanai
10 klementīni
500 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 ml ūdens
3 kanēļa standziņas
9 zvaigžņu anīsa
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Putukrējums
Instrukcijas
Puto cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas un iecilā uzputotajā masā. Pievieno izkausētu sviestu. Lej mīklu platā, seklā cepešpannā, kas izklāta ar ietaukotu cepampapīru. Cep krāsns apakšējā daļā 175 °C apmēram 35 minūtes.
Klementīnus rūpīgi nomizo un, cik iespējams, izkasa ārā sēkliņas. Sagriež klementīnus gabaliņos. Katliņā lej sīrupu, ūdeni, pievieno garšvielas un uzvāra. Pievieno klementīnus un noņem no uguns, bet masu atstāj katliņā, līdz tā atdziest.
Kūku pasniedz ar klementīnu mērci un viegli uzputotu putukrējumu.
Klementīnu mērci var aizstāt ar kokosriekstu glazūru, ko pievieno kūkai.
600 g kokosriekstu skaidiņu
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 ml Dzidrā cukura sīrupa
500 ml saldā krējuma
200 g margarīna
Katliņā samaisa kopā glazūras sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Šādā variantā kūku cep 25 minūtes, tad apsmērē ar kokosriekstu glazūru un turpina cept 10 minūtes. Noliek atdzist, tad sagriež taisnstūrveida gabalos. Uzglabā cieši noslēgtā kārbā, starp kārtām liekot papīru. Var sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.