Kēksiņiem
Glazūrai
Kēksiņiem
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.
Glazūrai
Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.
Šo recepti sastādīja