Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

16 lieli vai 24 mazi kēksiņi 1 stunda
Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Kēksiņiem

    • 200 g izkausēta sviesta
    • 4 olas
    • 270 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
    • 2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 200 ml piena
    • 1 citrona miziņa
    • 360 g miltu
    • 2 tējkar. cepampulvera
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 100 g svaigu zemeņu

    Glazūrai

    • 200 g sviesta istabas temperatūrā
    • 300 g Dansukker pūdercukura
    • 2 ēdamkar. kaltētu zemeņu pulvera
    • 300 g krēmsiera
    • 0,5 citrona sulas
    • 3 ēdamkar. Zemeņu ievārījuma

    Kēksiņiem
    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.

    Glazūrai
    Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker