Šokolādes kēksiņi – iemīļota recepte Zviedrijā

18 kēksiņi 1 stunda
Šokolādes kēksiņi – iemīļota recepte Zviedrijā
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pildījumam

    • 75 g sviesta
    • 30 g kakao
    • 50 ml kafijas
    • 360 g Dansukker pūdercukura
    • 20 g kokosriekstu skaidiņu

    Kēksiņiem

    • 150 g sviesta
    • 2 olas
    • 270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
    • 40 g kakao
    • 2 tējkar. cepamā pulvera
    • 270 g kviešu miltu
    • 150 ml miltu

    Glazūrai

    • 200 g tumšās šokolādes
    • 300 g sviesta istabas temperatūrā
    • §20 g Dansukker pūdercukura
    • puse no pildījuma

    Dekorēšanai

    • kokosriekstu skaidiņas

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Katliņā izkausē sviestu un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Visu samaisa. Pusi no pildījuma nolej atsevišķā bļodiņā. Pievieno 50 ml kokosriekstu vienai no porcijām. Abas bļodiņas atdzesē.

    Sagatavo mafinu mīklu. Izkausē sviestu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Sausās sastāvdaļas samaisa atsevišķā bļodā. Sviestu uzsilda, pievieno pienu. Iekuļ cukura un olu maisījumu. Iemaisa sausās sastāvdaļas un sastrādā visu vijīgā masā.

    Mīklu kārto mafinu formiņās, piepildot 2/3 no formiņas tilpuma. Katra mafina viducī liek pildījumu ar kokosriekstu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

    Pagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē. Siltu sviestu ar pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Iekuļ izkausēto šokolādi un pievieno otru pildījuma daļu (bez kokosrieksta). Visu sakuļ līdz pastas konsistencei. Atdzesē 10-15 minūtes ledusskapī.

    Izmantojot dekorēšanas tūtiņu, mafinus pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker