Pistāciju trifeles

Apm. 35 gab.
Pistāciju trifeles
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 apelsīns
100 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta
45 g Dansukker pūdercukura
200 g piena šokolādes
150 g piena šokolādes trifeļu iemērkšanai
100 g pistāciju

Rūpīgi nomazgā apelsīnu, norīvē tam miziņu ar smalko rīvi. Krējumu, sviestu un pūdercukuru liek katliņā un uzvāra. Šokolādi sadrupina mazos gabaliņos un pievieno saldā krējuma maisījumam. Maisa, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Iemaisa apelsīna miziņu. Atdzesēt līdz trifeļu maisījums cietinātie. Izveido bumbiņas, saliek uz plāts un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm. Pistācijas smalki sakapā. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Trifeles iegremdē šokolādē, tad apvārta pistāciju drumstalās. Noliek uz folijas un ļauj sacietēt. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker