Pekanriekstu kūka

Pekanriekstu kūka
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

½ kg smilšu mīklas
250 g karameļu mērces (var izmantot gatavo „Spilvas” mērci)
50 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura *
3 olas (M)
1 šķipsna sāls
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 g pekanriekstu pusītes (var izmantot arī valriekstus)

 

Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemo tortes formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, ar dakšiņu sadursta, lai izcepas vienmērīgi. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Uz mīklas liek pekanriekstu pusītes tā, lai visa mīkla nosegta. Pildījumam katliņā izkausē sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmaisa un pārlej pāri riekstiem. Cep karstā krāsnī apmēram ½ stundu. Kūka vislabāk garšo kārtīgi atdzesēta.

 

*Farīna cukurs šajā receptē ir pati svarīgākā sastāvdaļa. Farīna cukurā esošais cukurniedru sīrups padara kūku aromātiski bagātīgu un „biezu”.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker