Laima pīrāgs

Apmēram 12 šķēles 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Dekorē skābeno laima pīrāgu ar svaigām zemenēm. Laims un zemenes - brīnišķīgas vasaras desertu garšas.
Laima pīrāgs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Saldajai mīklai

    • 150 g sviesta
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 210 g kviešu miltu
    • 1 olas dzeltenums

    Laima pildījumam

    • 4 olas dzeltenumi
    • 320 g skābā krējuma
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1,5 tējkar. kukurūzas cietes
    • 0,5 citrona sulas
    • 2 laimu sula

    Garnējumam

    • Svaigas zemenes
    • 1 laima sula

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Sviestu sadrupina un iemaisa pārējās mīklas sastāvdaļas. Mīklu samīca uz iemiltotas virsmas. Mīklu saveļ klaipiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Atdzisušu izklāj taisnstūra cepamformas pamatnē (13x36 cm). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.

    Sagatavo pildījumu: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.

    Pildījumu pārlej mīklas pamatnei un turpina cept vēl 15-20 minūtes. Atdzesē.

    Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar svaigām avenēm un rīvētu laima miziņu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker