Džitterbags ar zemeņu un rabarberu pildījumu

Apmēram 20 gab. apmēram 2 stundas
Džiterbags ir pazīstams kā trakulīga 20. gadsimta trīsdesmito gadu deja svinga ritmos. Tā sauc arī tradicionālus cepumus ar maigu bezē pildījumu. Tos vēl gardākus padara zemeņu un rabarberu piedeva. Gatavo un baudi!
Džitterbags ar zemeņu un rabarberu pildījumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Zemeņu un rabarberu želeja

    • 50 g zemeņu
    • 50 g rabarberu
    • 50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

    Mīkla

    • 120 g kviešu miltu
    • 30 g Dansukker pūdercukura
    • 100 g sviesta istabas temperatūrā
    • 1 olas dzeltenums

    Bezē

    • 1 olas baltums
    • 85 g Dansukker smalkā cukura

    Zemenes un rabarberus notīra un nomazgā. Rabarberus nomizo. Visu sagriež sīkos gabaliņos, pārkaisa ar želejas cukuru un uzvāra 1 minūti. Ievārījumu sablenderē un novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.

    Miltus un pūdercukuru sajauc un ar dakšiņu iemaisa sakapātu sviestu, veidojot drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu un strauji sastrādā, izveidojot mīklas kukulīti. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī pusstundu, lai milti sabriestu.

    Olas baltumu sakuļ, līdz veidojas putu galotnītes. Pakāpeniski pievieno cukuru. Bezē masai ir jābūt stingras konsistences.

    Mīklu izveltnē 40x20 cm lielā taisnstūra formā, pārklāj ar zemeņu rabarberu kārtiņu un pāri tam pārklāj bezē kārtu. Sarullē ruletes formā un novieto saldētavā uz pusstundu, lai veltnis sastingtu.

    Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Ar asu nazi veltni sagriež 1-2 cm biezās sloksnēs un novieto tās uz cepampapīra pārklātas cepamplāts. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

    Padoms: Šajā receptē varat izmantot arī citu ievārījumu vai marmelādi!

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker